Perşembe, Aralık 18

Esnemek


=> Yatakta ele geçirir esnemek.Esnerken uyuyakalınır genelde.Öyle ki;esnerken yanaklaırn şişmesiyle sıkışan göz torbalarının yaptığı basınçla kapanan gözler bir daha açılmaz genelde.İşte budur uyku

=>Sokakta,otobüste,metroda,trende,evde,tiyatroda,sinemada,konserde her nerde olursa esneyen birini görürse birisi,elde olmadan esneme kasları ele geçiririlir o anda,tutamaz iki yana doğru açılmaya başlayan dudakları ve esneme başlar.

=>''Esnerken ağız elle kapatılır'' diye bir görgü kuralı vardır.Genelde uyulmasını sevmem,bazen çok fazla ağzım açık esneyesim gelir.Hatta aynanın karşısına geçip en güzel nasıl esnenir acaba diye düşünüp denemeler yaparım.Bulduğum bir kaç tane esneme pozu var.

=>Beyin artan ısısını bir anda düşürebilmenin tek yoludur ''esnemek''. Böylece beyin daha iyi çalışır.
Nefes alıp verme hızı yavaşladığında metabolizma hızının uyum sağlama mekanizmasıdır aynı zamanda.

=>Can sıkıntısı ve yorgunluk halinde farkında olmadan esneyerek geçen dakikalar uyuşukluğun habercisidir aynı zamanda.Bazen ise insan arkadaş ortamında ne yapacağını bilemediği ama boş boş da durmaması gerektiği anlarda ''Iıaaaa '' gibi sesler çıkararak 'esniyorum ya şimdi o yüzden konuşamıyorum,yoksa diyecek çok sözüm var aslında da ' der gibi esnemeye başvurur.

=>Esnemek cinsel istek belirtisiymiş bir yandan da.Esneyen kişinin bilinçaltındaki istek,karşı cins tarafından kolayca algılanıyormuş üstelik.

Hiç yorum yok: